FORMULA 1

Direktor Red Bulla: Pregovarali smo s Hamiltonom, ali on i Ferstapen ne bi funkcionisali

Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 posto zadovoljni onim što imamo, poručio je Horner

Hamilton i Ferstapen: Zamalo timske kolege. Platforma X

N. H.

23.11.2023

Kristijan Horner (Christian), šef F1 ekipe Red Bull Racing, kazao je da su ga agenti Luisa Hamiltona (Lewis) kontaktirali oko mogućeg prelaska u Red Bull, kao i da je Britanac pregovarao s Ferrarijem. Sedmerostruki svjetski prvak je na kraju ipak produžio ugovor s Mercedesom.

Engleski list „Daily Mail“ je u martu objavio da Hamilton pregovara s Ferrarijem, što su vozač i direktor italijanskog tima Frederik Vaser (Frederic Wasser) strogo demantovali.

- Vodili smo nekoliko razgovora tokom godina o Luisovom dolasku. Kontaktirali su nas više puta. Nedavno, početkom godine, bilo je upita hoće li biti interesa. Također je upoznao s predsjednikom Ferrarija Džonom Elkanom (John Elkann). Mislim da su ti razgovori bili ozbiljni, a bilo je to oko utrke u Monaku u maju – kazao je Horner za "Daily Mail".

Nastavio je Horner, objasnivši zašto nije došlo do dogovora.

- Svakako je bilo razgovora, možda s Vaserom. Ali svakako s Elkanom. Ne mogu vidjeti da Maks Ferstapen (Max Verstappen) i Luis rade zajedno. Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 posto zadovoljni onim što imamo - dodao je Horner, koji je odbio otkriti ko ga je iz Hamiltonova okruženja kontaktirao.

"Daily Mail" je objavio da bi se moglo raditi o njegovom ocu Entoniju (Anthony) ili menadžerici Peni Tou (Penny Tow).

Ipak, nakon dugotrajnih pregovora 38-godišnji vozač je produžio ugovor s Mercedesom do kraja 2025. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.