SVE SPREMNO ZA 9. JUNI

Karavan Red Bull Racinga prošao ulicama Sarajeva i najavio Red Bull Showrun

Bila je ovo još jedna sjajna najava u režiji Red Bulla za ono što nas očekuje u nedjelju, a to je spektakularni Red Bull Showrun

Karavan Red Bull Racinga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
El. T.

7.6.2024

Karavan vozila, u kojem je bio i kamion s F1 bolidom Red Bull Racinga, prošao je danas ulicama Sarajeva na veliko iznenađenje građana, turista i slučajnih prolaznika.

RB7, šampionski bolid Red Bull Racinga iz 2011. godine, dopremljen je prije nekoliko dana u glavni grad BiH, a upravo će ovo „čudo tehnologije na točkovima“ biti u centru pažnje tokom događaja Red Bull Showrun zakazanog za 9. juni u Sarajevu.

U pratnji bolida tokom vožnje od Vijećnice do Ilidže je bilo šest simpatičnih i prepoznatljivih Red Bullovih Minija, a iako je ovaj nesvakidašnji prizor bilo nemoguće ne zapaziti, DJ Forora se u event caru svojom muzikom pobrinula da karavan zaista bude magnet za poglede. Tako je i bilo, RB7 je još jednom postao velika atrakcija u Sarajevu, a mnogi su iskoristili priliku za fotografisanje i snimanje karavana, što potvrđuju postovi na društvenim mrežama.

Bila je ovo još jedna sjajna najava u režiji Red Bulla za ono što nas očekuje u nedjelju, a to je spektakularni Red Bull Showrun. Kao što je već poznato, riječ je o događaju bogatog programa, koji u svom glavnom dijelu od 14 do 16 sati uključuje vožnju F1 bolida, stuntove na motociklu talentovanog Arunasa Gibieže, kao i nastup majstora drifta Red Bull Driftbrothers u njihovim snažnim drift automobilima.

Bolidom koji je Red Bull Racingu donio titule u vozačkom i konstruktorskom poretku 2011. godine na sarajevskom asfaltu, upravljat će slavni britanski F1 vozač David Coulthard, a ovo je sjajna prilika da se uživo vidi "mašina" iz najbržeg cirkusa na svijetu, posebno za one koji su Formulu 1 dosad gledali samo putem TV ekrana.

Sarajevo je jedan od rijetkih gradova koji su dobili priliku da ugoste Red Bull Showrun. Događaj će se održati na već dobro poznatoj lokaciji, staza će biti postavljena na trasi između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH. Publika će moći posmatrati spektakl potpuno besplatno i pored same ograde staze, tako da će izbliza moći vidjeti RB7 i čuti zvuk njegovog snažnog V8 motora, što će definitivno biti nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

S obzirom na to da program Red Bull Showruna uključuje i muzičke nastupe te poneko iznenađenje, u Sarajevu se u nedjelju očekuje više desetina hiljada ljudi. Ulaznice za fan pit su rasprodane, ali gledanje performansa na ostatku staze ostaje besplatno. Organizatori savjetuju svim posjetiteljima da dođu na vrijeme kako bi osigurali najbolji pogled.

Za one koji ne budu u prilici da dođu 9. juna, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.