SARAJEVO

Bushido organizirao treće takmičenje u brazilskoj džiju-džici: Na tronu Arena BiH

Učestvovalo više od 200 boraca

BJJ klub Arena BiH prvi po broju medalja. FACEBOOK

G. Š.

27.9.2021

Akademija borilačkih vještina Bushido Sarajevo organizovala je treće takmičenje u brazilskoj džiju-džici, pod nazivom "Sarajevo East European Brazilian Jiu Jitsu Open Championship 2021."

Učešče na turniru je uzelo više od 200 boraca koji su došli iz Amerike, Njemačke, Rusije, Tunisa, Katara, Poljske, Srbije, Crne Gore i naravno veliki broj domaćih takmičara iz BIH. Po treći put na ovom turniru su se borili takmičari koji iza sebe imaju veliki broj medalja sa zvaničnih evropskih i svjetskih prvenstava, što ovo takmičenje rangira visoko, kako po dobroj organizaciji, tako i po okupljanju vrhunskih boraca u ovoj atraktivnoj borilačkoj vještini. 

Takmičenje se održalo u Hotelu Hills. FACEBOOK

U generalnom plasmanu po osvojenim medaljama na ovom takmičenju, prvo mjesto zauzeo je BJJ klub Arena BiH, drugo Akademija borilačkih vještina Bushido Sarajevo, a treće klub Mate Lama iz Crne Gore.

Kao što nam je rekao organizator ovoga takmičenja, trener u Akademiji Bushido Ismir Jusko, ovo nije samo takmičenje već svojevrsna promocija, kako našeg grada, tako i naše države, s obzirom kada se vidi iz kojih sve zemalja svijeta su došli takmičari sa članovima porodica i boravili nekoliko dana u našem gradu.

Jusko nam je rekao, da su uvjereni da bi za minimalno pedeset posto bio veći odziv da je situacija po pitanju koronavirusa bolja, jer sva otkazivanja su bila vezana za trenutnu pandemiju, ali se nadaju da će iduće godine situacija po ovom pitanju stabilizovati i da ćemo opet imati više od 300 seniora na ovom takmičenju.

Ismir Jusko. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.