BEOGRAD

Vaso je bio pred nokautom, jedva hodao, a zatim je uslijedio totalni preokret

Ipak na kraju Bakočević je savladao Brazilca teškom mukom, a na kraju pete runde je mogao da ostane nokautiran, ali ga je spasilo zvono

Detalj sa meča iz Beograda. Screenshot/Instagram

R. K.

2.6.2024

Zavšren je sprektakularni MMA događaj u Beogradu, pred oko 15.000 gledalaca.

Pored borbe između Darka Stošića i Mirana Fabjana, mnogima je borba Vase Bakočevića i Aleksandrea Ribeira (Alexandre) izazvala posebnu pažnju.

Bila je to borba golim šakama (bare knuckle), gdje važe posebna pravila. Da su pravila MMA, Vaso vjerovatno ne bi završio kao pobjednik.

Ipak na kraju Bakočević je savladao Brazilca teškom mukom, a na kraju pete runde je mogao da ostane nokautiran, ali ga je spasilo zvono.

Vaso je i sam priznao da ga je neopreznost umalo koštala meča. Dominirao je u sve četiri prve runde, nanio rivalu ozbiljnu štetu, što se oslikalo kroz krv na njegovom licu, ali i potpuno rasječenu usnu.

- Težak meč, kao što sam i očekivao, na kraju sam ga ja učinio da bude težak, mogao sam rutinski da pobjednim, iskasapio sam protivnika prve četiri runde, a onda zamalo da me "ohlade" u petoj. Sreća kratke su runde. Ja kažem sudiji nije mi ništa, a noge...

Posrljao sam, on je bio na koljenima, ja sam nekako stao i samo je bacio aperkat po sred brade. Znao sam da će biti tvrd, Brazilci su baš tvrdi. Prve dvije runde je spor, treba mu da se namjesti. Tu sam iskoristio, izotvarao sam ga, dobio je nova usta - rekao je Bakočević nakon meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.