EUROLIGA

Duel dva Obradovića: Željkovi izabranici u posljednjoj četvrtini slomili otpor Monaka

Francuski centar Lesor je ubacio 21 poena, uz sjajan procenat šuta 8/10 za dva i 5/6 s linije slobodnih bacanja, a uhvatio je i osam skokova

Partizan savladao Monako. KK Partizan

Piše: S. S.

5.1.2023

Košarkaški klub Partizan došao je u Beogradu do pobjede u okviru 17. kola Eurolige protiv ekipe koja je uoči ovog kola bila na diobi prvog mjesta, AS Monaka rezultatom 100:80.

Ekipa Saše Obradovića je držala meč u egalu sve do posljednje četvrtine, kada se Partizan odvaja i dolazi do ubjedljive prednosti. Rezultat u posljednjoj četvrtini je bio 31:12 u korist Partizana.

Time je Partizan nastavio dobru seriju i došao do sedme vezane pobjede u svim takmičenjima, a četvrte u ABA ligi. Izabranike Željka Obradovića u prepunoj beogradskoj Areni do pobjede su vodili Matijas Lesor, Kevin Panter i Jam Madar.

Francuski centar Lesor je ubacio 21 poena, uz sjajan procenat šuta 8/10 za dva i 5/6 s linije slobodnih bacanja, a uhvatio je i osam skokova. Kapiten Partizana Kevin Panter je imao 19 poena, a dobru partiju je pružio mladi Izraelac Jam Madar, koji je dodao 15 poena.

Bolji od ostalih kod gostiju bio je Eli Okobo sa 17 poena i devet asistencija. Partizan nakon ovog meča je na omjeru 8:9, a Monako na 11:6.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.