BOLNA ISPOVIJEST

Durant o najtežem periodu u životu: Sve mi je prošlo pred očima

Zvijezda Nurkićevih Sansa otvoreno je pričala o svemu što mu se dešavalo nakon teške povrede

Kevin Durant. Platforma X

N. H.

21.2.2024

Zvijezda Finiks Sansa Kevin Durant i dalje igra na vrhunskom nivou i vodi ekipu iz Arizone, za koju nastupa i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić, ali to, prema riječima ovog visokog krila, nije trebalo biti tako.

Sansi su trenutno 6. na Zapadu sa omjerom od 33 pobjede i 22 poraza, ali tome je najviše doprinijelo to što njihovi glavni igrači rijetko kad igraju zajedno na parketu, zbog raznih problema.

Durant se u sezoni 2018-19, dok je još uvijek bio član Golden Stejt Voriorsa, povrijedio u utakmici sa Hjuston Roketsima u polufinalu Zapadne konferencije, a zbog pritiska navijača i saigrača vratio se u finalnoj seriji protiv Toronto Raptorsa.

Tada mu je pukla ahilova tetiva, što je inače povreda koja uništava karijere, a pogotovo u košarci. Jednostavno više ne možete da se krećete kao prije, a kamoli skačete. Durant je o tom iskustvu govorio u jednom podcastu, rekavši da nije bio siguran da će ikad više zaigrati.

- Bilo je zaglušujuće glasno, ali ja sam čuo da je nešto puklo. Čitava mi je karijera prošla pred očima – rekao je Durant pa nastavio:

- Sve što sam uradio. Sve o čemu sam razmišljao, svi najdraži trenuci, svi loši momenti. Sve mi je prošlo pred očima i možete me vidjeti kako sjedim i posmatram publiku, prije nego što mi je neko prišao da pomogne. U tom trenutku sam razmišljao: „Sra**e, ovo je sad sve gotovo“.

Durant je zbog te povrede propustio cijelu sezonu 2020-21. Ruku na srce, i dalje igra nevjerovatno, ali u godinama nakon te povrede sve više i više izostaje sa utakmica.

Ove sezone je 35-godišnja zvijezda Sansa odigrala 48, na kojima bilježi 28.2 poena, 6.6 skokova i 5.7 asistencija u prosjeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.