HUMANI ČIN

Majkl Džordan zaplakao tokom govora: Donirao 10 miliona dolara za otvaranje klinike u svom rodnom gradu

Ova klinika će pružiti medicinsku pomoć pojedincima koji nemaju zdravstveno osiguranje, ili koji nemaju dovoljno novca za zdravstvene usluge

Džordan se rasplakao. Screenshot

Di. R.

9.5.2024

Legendarni košarkaš Majkl Džordan (Michael Jordan) otvorio je kliniku u svom rodnom gradu Vilmingotnu u Sjevernoj Karoli.

Džordan je tom prilikom držao govor tokom kojeg je zaplakao. Rekao je kako je jako sretan da je dočekao ovako nešto u svom rodnom gradu. 

On je donirao 10 miliona dolara za 'Novant Health' koji je omogućio gradnju dvije medicinske klinike u Šarlotu. 

Džordan i 'Novant Health' udružili su se kako bi otvorili treću porodičnu kliniku 'Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic' u Greenfield St. u Vilmingtonu, kako bi pružili prijeko potrebne usluge primarne zdravstvene zaštite - navodi se u saopštenju.

Ova klinika će pružiti medicinsku pomoć pojedincima koji nemaju zdravstveno osiguranje, ili koji nemaju dovoljno novca za zdravstvene usluge.

- Uvjeren sam da će nova klinika 'Novant Health' pozitivno utjecati na pojedince i porodice širom Vilmingtona - zaključio je Džordan.

Džordan je u društvu svoje majke presjekao ljubičastu vrpcu i tako zvanično otvorio treću porodičnu medicinsku kliniku u Sjevernoj Karolini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.