NOGOMET

Mladi nogometaši BiH večeras protiv Lihtenštajna

Fena

27.3.2018

Mlada nogometna reprezentacija U21 Bosne i Hercegovine večeras u Vaduzu protiv domaće selekcije Lihtenštajna igra susret 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u Italiji i San Marinu.  

Izabranici selektora Vinka Marinovića nakon šest odigranih kola vode u Osmoj grupi s 12 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rumunija, ali sa slabijom gol-razlikom.

Posljednja pobjeda protiv selekcije Velsa sa 1:0, ostvarena prije četiri dana u Zenici, podigla je samopouzdanje naših mladih nogometaša, koji kao favoriti ulaze u današnji duel protiv posljednje ekipe na tabeli. 

Ovo će biti drugi susret selekcija Lihtenštajna i BiH, a u prvom je naš tim prošle godine slavio s uvjerljivih 6:0. 

I pored činjenice da igramo s najslabijom ekipom u grupi selektor, Marinović poziva na oprez i ozbiljnost. 

- Iako smo favoriti na papiru i svi smatraju da će utakmica biti laka, to neće biti tako. Moramo maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici da bismo došli do željenih bodova. Momci su do sada u kvalifikacijama pokazali zrelost i očekujemo da tako nastave i ovaj put - rekao je selektor. 

Susret se igra od 18 sati, a vodit će ga sudijska četvorka iz Gruzije, s glavnim sudijom Giorgi Krušvili (Giorgi Kruashvili).

Osim ovog susreta, u Osmoj grupi još će igrati Švicarska i Portugal. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.