EVROPA

Učinak bh. fudbalera u ligama Evrope i Konferencije: Noć za zaborav

Nijedan od naših igrača nije zabilježio dobar učinak, niti pozitivan rezultat sa svojim timom

Saničanin: On i Menalo jedini igrali svih 90 minuta. PARTIZAN

Piše: E. Ćosić

22.10.2021

Kompletirane su utakmice 3. kola grupnih faza u Evropa ligi i Konferencijskoj ligi. U mečevima koji su se igrali širom Evrope nastupe je zabilježilo pet bh. fudbalera, dok su dvojica presjedila susrete svojih timova na klupi za rezervne igrače.

Niko nije imao uspjeha. Najviše su igrali Luka Menalo i Siniša Saničanin. Njih dvojica su odigrala po 90 minuta u porazu svojih Dinama i Partizana od bečkog Rapida, odnosno Genta.

U meču odigranom u Beču u okviru Evropa lige, Dinamo je izgubio od Rapida sa 2:1. Menalo je odigrao kompletnu utakmicu, dok je Amer Gojak za "Modre" odigrao prvo poluvrijeme. Na drugoj strani, Srđan Grahovac nije ulazio u igru. 

U Evropa ligi je zaigrao još Jusuf Gazibegović, koji je u domaćem porazu svog Šturma od Real Sosijedada (0:1) igrao do 73. minute, kada ga je zamijenio Lukas Jager. 

Naši igrači nisu imali noć za pamćenje ni u Konferencijskoj ligi. Nardin Mulahusejnović je igrao do 87. minute u domaćem porazu svoje Mure protiv francuskog Rena, a Siniša Saničanin je odigrao cijeli meč u porazu Partizana na gostovanju kod Genta, dok je Mateo Sušić sa klupe za rezervne igrače ispratio poraz svog Kluža od AZ Alkmara (0:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.