KONFERENCIJSKA LIGA

Partizan opet pobijedio Koln

Fudbaleri Partizana u 4. kolu grupe ”D” UEFA Konferencijske lige večeras su u Beogradu pobijedili njemački Koln, rezultatom 2:0

"Crno-bijeli” odlično su otvorili utakmicu i već u 15. minutu poveli protiv favorizovanog protivnika. Anadolija

A. Č. / Anadolija

13.10.2022

Fudbaleri Partizana u 4. kolu grupe ”D” UEFA Konferencijske lige večeras su u Beogradu pobijedili njemački Koln, rezultatom 2:0, javlja Anadolija.

"Crno-bijeli” odlično su otvorili utakmicu i već u 15. minutu poveli protiv favorizovanog protivnika. Grešku štopera gostiju Timo Hubersa koristi Francuz Fousseni Diabate i postiže gol za tim iz Srbije uz erupciju oduševljena na stadionu Partizana. I do kraja prvog poluvremena, koje je produženo čak 10 minuta radi prekida uzrokovanog bakljadom domaćih navijača, tim trenera Gordana Petrića odigrao je veoma dobro, kontrolisao igru, tako da je na odmor otišao sa rezultatskom prednošću.

U nastavku Partizan je nastavio odlično. U 52. minutu udvostručio je prednost kada se u strijelce upisao Ricardo Gomes.

Do kraja meča mreže su mirovale te je tim iz Srbije u sedam dana po drugi put porazio Koln, nakon što je na gostovanju slavio sa 1:0.

Poslije četiri odigrana kola u grupi ”D” trenutno Partizan je prvi sa osam bodova iz četiri utakmice, dok je druga francuska Nicea sa tri boda manje i utakmicom manje. Koln ima četiri boda, a češki tim Slovacko jedan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.