FINALE KUPA BRAZILA

Diego oduševio fudbalski svijet: Na slavlje pozvao i čistače stadiona

U utakmicama finala Kupa Brazila igraju se dvije utakmice, a 37-godišnji Diego nije odigrao nijednu minute, ali je tokom proslave uzeo trofej u svoje ruke i pozvao sve radnike zadužene za čišćenje stadiona da mu se pridruže u velikom slavlju

Zajednička fotografija Diega sa čistačima stadiona. Screenshot

G. Š.

24.10.2022

Flamengo je u finalu brazilskog Kupa na kultnoj Marakani pobijedio Korintijans nakon boljeg izvođenjem jedanaesteraca (6:5 - 1:1). No, u centar dešavanja došao je veznjak Diego Ribas koji je oduševio fudbalski svijet.


Veliko slavlje

U utakmicama finala Kupa Brazila igraju se dvije utakmice, a 37-godišnji Diego nije odigrao nijednu minute, ali je tokom proslave uzeo trofej u svoje ruke i pozvao sve radnike zadužene za čišćenje stadiona da mu se pridruže u velikom slavlju. 

Iako su znali da ih čekaju pune ruke posla i čišćenja Marakane nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, Diego im je sigurno svojim potezom itekako uljepšao noć koju sigurno neće zaboraviti.

Potez brazilskog fudbalera brzo se proširio društvenim mrežama te je oduševio fudbalski svijet, čime je pokazao da i najmanje stvari u životu mogu ostaviti ogroman trag kod ljudi.


Igračka karijera

Diego Ribas inače je poznato ime i u evropskom fudbalu. Došao je u ljeto 2004. iz Santosa u Porto, a najdublji je trag ostavio u Verderu iz  Bremena za koji je nastupao od 2006. do 2009. Također, igrao je još i za Juventus, Volfsburg, Fenerbahče i Atletiko Madrid s kojim se u sezoni 2013/14 okitio naslovom državnog prvaka. 

Nakon ekspedicije po Evropi, vratio se 2016. godine u Brazil, u Flamengo s kojim ima ugovor do kraja sezone...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.