LIGA PRVAKA

Dedić i Salzburg napadaju Čelzi

Krunić s Milanom gostuje Dinamu našeg Menala

Dedić: Salzburg ima šansu da se približi osmini finala. RB Salzbur

Piše: A. V.

25.10.2022

U Ligi prvaka večeras se igraju mečevi petog kola u grupama E, F, G i H. Priliku da napravi veliki korak ka osmini finala imat će Salzburg našeg Amara Dedića (20), koji će ugostiti Čelzi.


Bez poraza

Austrijski prvak je trenutno drugoplasirani s bodom manje od vodećeg Čelzija, s tim što je jedini bez poraza u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Koliko je nezgodan pokazao je i u njihovom prvom međusobnom meču na Stamford Bridžu, gdje je izvukao odličnih 1:1.

Međutim, Čelzi je izraziti favorit, a svjestan toga je i Salzburgov trener Matijas Jaisle (Matthias Jaissle).

- Mi smo veliki autsajderi, ali želimo namučiti Čelzi. Bit će to jako težak izazov. Teško nas je pobijediti kod kuće, a dovoljno govori to koliko dugo smo ovdje neporaženi. Moramo se suočiti sa svim mogućnostima i napraviti neke planove. Ovaj put nijedan plan - A, B ili C nije dovoljan. No, ne žalimo se i još uvijek sam vrlo optimističan – rekao je Jaisle.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 5.00. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.


Velika utakmica

U istoj grupi bh. reprezentativac Rade Krunić (29) će sa svojim Milanom gostovati na Maksimiru ekipi Dinama, za koji nastupa naš Luka Menalo (25).

Milan je u njihovom prvom meču na San Siru slavio 3:1, a u večerašnji duel ulazi kao trećeplasirani s četiri boda, koliko ima i Dinamo na posljednjem mjestu.

Trener “Modrih” Ante Čačić naglasio je veličinu večerašnje utakmice za njegov tim, koji je i dalje u igri za osminu finala.

- Ispred nas je velika utakmica i zbog rezultata i jer nam dolazi velika momčad. Sretan sam što Hrvatska ima ovakav spektakl. Milan je sigurno favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova. Učinit ćemo sve da učinimo zadovoljnim sve navijače koji će napuniti Maksimir. Ako tako bude, onda uz dozu sportske sreće možemo do željenog rezultata – kazao je Čačić.


Parovi i poredak

Grupa E: Salzburg – Čelzi (18:45 sati), Dinamo Zagreb – Milan (21). Poredak: 1. Čelzi 7, 2. Salzburg 6, 3. Dinamo Zagreb 4, 4. Milan 4.

Grupa F: Seltik – Šahtar (21), Lajpcig – Real Madrid (21). Poredak: 1. Real Madrid 10, 2. Lajpcig 6, 3. Šahtar 5, 4. Seltik 1.

Grupa G: Sevilja – Kopenhagen (18:45), Borusija Dortmund – Mančester siti (21). Poredak: 1. Mančester siti 10, 2. Borusija Dortmund 7, 3. Sevilja 2, 4. Kopenhagen 2.

Grupa H: Pari Sen Žermen – Makabi Haifa (21), Benfika – Juventus (21). Poredak: 1. Pari Sen Žermen 8, 2. Benfika 8, 3. Juventus 3, Makabi Haifa 3.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.