POSLJEDNJI POZDRAV

Rim se oprašta od Mihajlovića: Došli Spaleti, Montela, Lotito...

Među prvima su na Kampidolju došli predstavnici gradskih vlasti Rima, koji su popričali sa Sinišinom suprugom Arijanom, odnosnom Sinišinim kćerkama Viktorijom i Virdžinijom

Gradske vlasti Rima organizovale su oproštaj na Kampidolju. Twitter

G. Š.

18.12.2022

Beogradska Marakana danas je posljednji put aplaudirala Siniši Mihajloviću, a od nekadašnjeg "bombardera" iz Borova se opraštaju i stanovnici Rima. Koliko je bivši reprezentativac Jugoslavije bio poštovan na Apeninima najbolju ilustruje činjenica da su mu gradske vlasti Rima organizovale oproštaj na Kampidolju.

To je privilegija zaslužnih građana Rima. Posjetioci će moći do 18 sati da se oproste od Siniše. Oko kovčega su postavljeni vijenci koje su poslali Lacio, Roma, FIFA i još jedan koji je direktno poslao predsjednik FIFA Đani Infantino.

Među prvima su na Kampidolju došli predstavnici gradskih vlasti Rima, koji su popričali sa Sinišinom suprugom Arijanom, odnosnom Sinišinm kćerkama Viktorijom i Virdžinijom. Sa porodicom je i Sinišin kum, Miroslav Tanja. 


Saučešće porodici uputuo je i legendarni italijanski napadač Vićenco Montela, stigao je i predsjednik Lacija Klaudio Lotito. Twitter

Mnogo navijača Lacija došlo je da se pokloni legendi kluba, klupska obilježja donijeli su fanovi Torina, Fiorentine i Bolonje. U Rim je stigao i poznati italijanski trener Lučijano Spaleti.

- Fudbal je izgubio vrijednu osobu, uvijek je bio ljubazan prema meni. Kada je trenirao Bolonju često smo pričali o fudbalu. Bili su mu potrebni savjeti. Na taj način samo smo produbili naše prijateljstvo, poručio je Spaleti.

Saučešće porodici uputuo je i legendarni italijanski napadač Vićenco Montela, stigao je i predsjednik Lacija Klaudio Lotito.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.