SVJETSKO PRVENSTVO

Vlasnik Al Hilala bogato nagradio fudbalere za pobjedu protiv Brazilaca

Duel sa brazilskim Flamengom u polufinalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za klubove bio je treća sreća za fudbalere Al Hilala

Premije za pobjedu protiv Flamenga su po 250 hiljada eura. Twitter

G. Š.

8.2.2023

Duel sa brazilskim Flamengom u polufinalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za klubove bio je treća sreća za fudbalere Al Hilala. Azijski šampion poslije dva neuspješna pokušaja uspio je da se domogne finala, u kojem će u subotu igrati protiv Real Madrida ili egipatskog Al Ahlija, čiji je duel večeras od 20 sati.

Navikli smo da u borbi za pehar ovog takmičenja gledamo evropske i južnoameričke šampione, ali je klub iz Saudijske Arabije uspio da postane tek treći predstavnik Azije u finalu. Poslije japanske Kašime 2016. i Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 2018. (koji su poraženi baš od Real Madrida).

Za historijski uspjeh svog kluba, saudijski milijarder Al Valid bin Talal Al Saud riješio je da bogato nagradi svoje fudbalere. Za pobjedu nad Flamengom 3:2 svakom igraču je pripalo 1.000.000 rijada, što je oko 250.000 eura, a isti bonus bogati gazda najavio je i u slučaju da se osvoji trofej.

Iako je u svojoj objavi na Twitteru pomenuo samo fudbalere, sigurno je da argentinski trener Ramon Dijaz i njegovi saradnici iz stručnog štaba nisu ostali bez nagrade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.