PREMIJER LIGA

Mančester junajted bacio oko na dvije nadolazeće zvijezde

Pat pozicija oko angažmana Kejna

Kudus: Moguće pojačanje Junajteda. Twitter

N. D.

31.3.2023

Sezona traje, kako u Premijer ligi tako i u Evropskoj ligi gdje je Mančester junajted još uvijek prisutan, ali na Old Traffordu nisu odustali od dugoročnog i vrhunskog rješenja na poziciji centralnog napadača.

Njihov prioritet i dalje je Hari Kejn (Harry Kane), htjeli bi Crveni vragovi dovesti kapitena engleske reprezentacije koji će ovo ljeto proslaviti 30. rođendan, ali Totenhem ne želi prodati Kejn, a posebno ne u klub iz Premijer lige.

Pat-pozicija

Tu je na snazi svojevrsna pat-pozicija jer niti Kejne nije dosad pokazao neku ludu želju za potpisom novog ugovora sa Spursima dok mu postojeći vrijedi od ljeta 2024. godine, piše portal "gol".

U međuvremenu, Junajted skenira tržište i okreće se drugim rješenjima, a kako piše "Manchester Evening News", na meti su im dva igrača koja ove sezone igraju sjajno u svojim klubovima, a ostavili su i trag na Svjetskom prvenstvu.

To su Mohamed Kudus (Mohammed, 22-godišnji reprezentativac Gane koji igra za Ajaks, i godinu mlađi portugalski reprezentativac Gonkalo Ramos (Goncalo Ramos) iz Benfike.

Kudus vezan ugovorom za Ajaks

Kudus je ugovorom vezan za Ajaks do ljeta 2025., a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 30 miliona eura.

Što se Ramosa tiče, on ima ugovor s Benfikom do ljeta 2026. i procijenjen je na 40 milijuna eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.