NIJE KRIO RAZOČARENJE

Rakitić se požalio: Nisam bio u Roterdamu, niko me nije ni zvao

Naravno, navijao sam jako, iz sveg srca. I bilo je stvarno fantastično, rekao je Rakitić

Rakitić: Čestitao Daliću i saigračima. IgorSoban / Pixsell

E. Ć.

16.6.2023

Bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić rekao je kako nije bio u Roterdamu, na utakmici polufinala Lige nacija protiv Nizozemske koju su "Vatreni" dobili sa 4:2, jer ga niko nije zvao.

- Ne, nije me niko zvao. Ali nema veze. Bez ikakve ljutnje. Čestitao sam selektoru, predsjedniku saveza, igračima, odnosno saigračima, mojim "starcima". Naravno, navijao sam jako, iz sveg srca. I bilo je stvarno fantastično - rekao je Rakitić za tportal.

Čuo se s Navasom

Kazao je da se čuo sa saigračem iz Španije Hesusom Navasom (Jesus) koji će u nedjelju biti nasuprot Hrvatske.

- Čuo sam se s njim, ali više zbog nečeg drugog. Čestitao sam mu na pobjedi, ali i zato što je postao najstariji igrač u reprezentaciji. Razgovarali smo malo o tome kako je u klubu, o porodici, djeci... 

Ništa više. I nije tražio nikakvu insajdersku informaciju. Iako mi je prije puta rekao da se divi Hrvatskoj jer uvijek dođe do kraja natjecanja. Na to sam mu samo dodao da će i ova utakmica biti teška - kazao je Rakitić.

Moćna Hrvatska

Rakitić se nada pobjedi Hrvatske i tituli osvajača Lige nacija.

- Bit će teško, borbeno. Daj Bože da neko opet uđe s klupe i zabije. Naravno, to nam pokazuje koliko je reprezentacija moćna i široka. A mi ćemo svi navijati i da napokon Hrvatska osvoji neko zlato - poručio je Rakitić.

Podsjetimo, Rakitić se iz reprezentacije Hrvatske povukao nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Inače, finale Lige nacija igra se u nedjelju od 20:45 sati. Prethodno će Nizozemska i Italija odigrati meč za treće mjesto (15:00).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.