PREGOVORI U TOKU

Na pomolu razmjena Čezija i Juventusa: U fokusu dvije napadačke superzvijezde

Nezadovoljne zvijezde oba kluba bi mogli pronaći novi dom tokom ljetnog transfer roka

Vlahović: Nezadovoljan u Juventusu. AP

N. H.

11.7.2023

Srbijanski fudbaler Dušan Vlahović je nezadovoljan u Juventusu. Ekipa se rasipa, suočavaju se s finansijskim problemima i u dogovoru sa UEFA-om neće igrati evropska takmičenja u narednoj sezoni.

Na to sve sada su se pojavili i problemi sa trenerom Masilimilijanom Alegrijem (Massimiliano Allegri), koji je poznat po tome što nije omiljena ličnost ni kod navijača, ali ni kod svojih fudbalera.

Jedan od igrača koji nije zadovoljan njegovim radom je i Vlahović, zbog čega bi na obostrano zadovoljstvo moglo doći do prekida saradnje.

Italijan ne zna kako iskoristiti napadača na najbolji mogući način, što je rezultiralo njegovim slabijim učinkom. Umjesto da napreduje, Vlahović stagnira od dolaska u Torino.

Za njega je zainteresovan Čelzi u čije redove bi on vrlo rado prešao. Ni sam Juventus čini se neće praviti probleme ukoliko se dva kluba uspiju dogovoriti oko finansija.

Čelnici „Stare dame“ su prema pisanju italijanskih medija ponudili zamjenu – da im Čelzi ustupi Romelu Lukakua, koji je proveo sezonu u Interu na posudbi, a oni zauzvrat da puste Vlahovića uz odštetu od 25 miliona eura.

Navodno, u Torinu ovu opciju vide kao rješenje kako da se oslobode plaćanja velike plate reprezentativcu Srbije, koji i onako nije zadovoljan dešavanjima u sadašnjem klubu i rado bi promijenio sredinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.