ŠTA SAD DA RADE NERAZURI?

Hoće li Interu sada faliti Džeko: Lukaku im zabio nož u leđa, dok Dijamant i dalje rešeta mreže

Edin je otišao iz Intera, ali će oni morati dugo razmišljati kako da zamijene golgetera poput našeg kapitena

Džeko ponovo strijelac, dok Lukaku ne zna ni gdje će igrati. Twitter / AP

15.7.2023

Edin Džeko je prije nekoliko dana debitovao za Fenerbahče, a danas je uspio upisati i prvijenac u dresu svog novog kluba protiv azerbejdžanskog Nefčija.

U isto vrijeme transfer mag Fabricio Romano (Fabrizio) objavio je da su razgovori između Čelzija i Intera u vezi transfera Romelu Lukakua prekinuti. Razlog? Razlog je izdaja. 

Lukaku je uradio nezamislivo. Nakon što je u Čelziju u sada već kontroverznom intervjuu plakao i tražio da ga Inter vrati u svoje redove, sada je i njima zabio nož u leđa.

Za vrijeme pregovora "Nerazura" i londonskih "Plavaca", belgijski napadač je koketirao sa još jednom ekipom - zakletim neprijateljem Intera, Juventusom. 

Naravno, čelnici kluba nisu mogli tek tako progledati kroz prste Lukakuu i oni ga više ne žele. 

Nagrada za naj(ne)poželjenijeg neženju sada sigurno ide u ruke 29-godišnjeg napadača, pošto ga ni Čelzi ne želi, a Juventus mora prodati Vlahovića kako bi ga zamijenio.

Sad se možemo vratiti i na Edina Džeku. On baš kao što nas je i navikao rešeta mreže i rešetat će ih barem još dvije godine dok bude igrao u Feneru. Postao je i kapiten. Valjda su shvatili kakvo blago, moglo bi se reći i kakav Dijamant, imaju u svojim rukama.  

Simoneu Inzagiju (Inzaghi) i ljudima u upravi Intera ostatje da se dobro zamisle koga će dovesti da zamijeni ovakvog igrača. I neka dobro paze da im i on ne zabije nož u leđa kao neki njihovi prethodni miljenici... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.