HISTORIJSKI USPJEH

Prvotimac Zrinjskog Kerim Memija za "Dnevni avaz": Osjećaj je nevjerovatan

Može se igrati i s Laskom. Svi smo ponosni zbog urađenog, rekao je Memija

Memija: Vrijedno smo radili za ovo. HŠK Zrinjski

17.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog su ispisali historiju. Nakon što su prošle sezone osvojili dvostruku krunu, „Plemići“ su postala prva ekipa iz Bosne i Hercegovine koja će igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Pitanje je kojeg, Evropa lige ili Konferencijske lige. Zrinjski će večeras igrati revanš meč trećeg pretkola Evropa lige u kojem će braniti visokih 6:2 iz prve utakmice protiv islandskog Briedablika. „Plemići“ su na pragu plej-ofa Evropa lige, gdje će ih čekati austrijski LASK.

Veličanstvena noć

O uspjehu Zrinjskog za „Dnevni avaz“ govorio je prvotimac „Plemića“ Kerim Memija. Prisjetio se prošlog četvrtka, kada je Zrinjski u fantastičnoj atmosferi pobijedio Breidablik sa čak 6:2.

- Veličanstvena noć stvarno, niko se nije nadao da će biti kako je bilo. Nošeni dobrom atmosferom s tribina i odličnom pripremom za utakmicu nadali smo se dobrom rezultatu. Na našu sreću je ispalo bolje nego što smo zamislili – istakao je Memija.

Zrinjski će na Islandu braniti 6:2, no u redovima prvaka BiH neće biti opuštanja.

- Mislim da svi želimo to mirno i pametno privesti kraju, bez opuštanja, ali daleko od toga i da ćemo stati iza i braniti se. Trebamo igrati pametno i iskusno, a ova ekipa je pokazala da može i da to zna – naglasio je Memija.

Manje pritiska

Zrinjskog u plej-ofu Evropa lige čeka LASK, a u slučaju da „Plemići“ ne prođu Austrijance igrat će grupnu fazu Konferencijske lige, što bi možda moglo i smanjiti pritisak na igrače.

- Moglo bi se reći da će neki teret biti skinut sa leđa, ali što ne pobijediti i njih. Sa svima se može igrati, ali utakmica po utakmica kao i uvijek... – kazao je Memija.

Memija: Željeli smo napraviti iskorak. HŠK Zrinjski

Mostar trese evropska euforija, a osim navijača i fudbaleri, kao i stručni štab su oduševljeni napravljenim.

- Osjećaj je nevjerovatan. Stvarno malo ko se mogao nadati da će posljednje dvije godine biti ovakve kakve jesu. Svi smo ponosni, ali i svi smo vrijedno radili svaki dan da to ostvarimo - poručio je Kerim Memija za „Dnevni avaz“.

Odbrana titule

Naslov je najteže odbraniti, a nama je to cilj i to ne krijemo. Imamo zaostatak u utakmicama jer smo okupirani Evropom, ali željeli smo napraviti taj iskorak.

Svakako kad se fokus prebaci na Premijer ligu, dat ćemo sve od sebe da ponovimo uspjehe i da naredne godine opet imamo priliku igrati ovakve utakmice kakva je ova večeras – rekao je Memija.

Memija na meču protiv Breidablika. HŠK Zrinjski

Revanš utakmica Breidablik - Zrinjski igra se od 19:30 sati, a tekstualni prijenos meča moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.