OGLASIO SE NA INSTAGRAMU

Šok za Hrvatsku: Od reprezentacije se oprostio jedan od najboljih igrača

Napisao je da je dugo razmišljao, ali da je na kraju "prelomio" i donio tešku odluku

Livaja: Napustio "Vatrene". Miroslav Lelas / Pixsell

E. Ć.

8.10.2023

Hrvatsku javnost šokirao je Marko Livaja koji je na Instagramu objavio da se povlači od fudbalske reprezentacije te zemlje.

Sjajni napadač Hajduka je naveo da je dugo razmišljao, a prije objave je objavijestio Hrvatski nogometni savez (HNS).

Oproštajna poruka

- Selektoru i stručnom štabu zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronza iz Katara i atmosfera koja je vladala među saigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha. 

Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti - napisao je Livaja.

Incident na Rujevici

Livaja je od 2008. do 2014. igrao za sve omladinske selekcije Hrvatske, a za "A" reprezentaciju debitovao 6. septembra 2018. godine u prijateljskom meču protiv Portugala (1:1). Odigrao je 21 utakmicu za "Vatrene" i dao četiri pogotka.

Podsjetimo, najbolji fudbaler Hajduka je nakon finala hrvatskog Kupa na Rujevici protiv Šibenika poveo navijanje uvredljovom pjesmom za navijače Šibenika.

U junu je napustio pripreme Hrvatske pred Final Four Lige nacija nakon incidenta na treningu na riječkoj Rujevici.

Trening je bio nakratko prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati. 

Dalić Livaju nije zvao za dvije utakmice kvalifikacija u septembru kad je Hrvatska igrala u Rijeci protiv Latvije (5:0) i u gostima u Armeniji (1:0), ali pozvao ga je za susret protiv Turske u Osijeku 12. oktobra i Velsa u Kardifu tri dana kasnije. Međutim, Livaja neće biti dio reprezentacije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.