BURA SE NE STIŠAVA

Tegeltija nezadovoljan suđenjem na derbiju: Ponovo je prozvao FK Sarajevo

Predsjednik banjalučkog Borca na slikovit način je iskazao svoje nezadovoljstvo

Tegeltija: Prozvao Sarajevo. Mondo

N. H.

6.11.2023

Nakon kontroverznog kraja prvog ovosezonskog derbija između Sarajeva i Borca bura se nije stišavala, a situacija nije ništa mirnija ni nakon drugog, koji je odigran na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a koji je završio rezultatom 1:1. 

Uoči utakmice na društvenim mrežama Sarajeva pojavljivale su se objave sa porukama „Nema VAR-a, nema problema“ i „90+7 Fair play“, dok je Tegeltija uzvraćao porukama „I sa VAR-om i bez VAR-a, bordo plač je navika već stara“.

Predsjednik „crveno-plavih“ izgleda da je posebno zapamtio ovu drugu poruku Sarajeva, pošto je nakon sinoćnjeg derbija ponovo odlučio prozvati rivala.

Naime, on je na društvenoj mreži X objavio niz brojeva „90+4“ (minuta postignutog gola Sarajeva), „1-4“ (broj žutih kartona), „13-23“ (broj faulova na utakmici“ i 11-10 (broj igrača koji je završio utakmicu za obje ekipe). 

Tegeltija, očigledno, nije bio zadovoljan suđenjem Irfana Peljte na sinoćnjoj utakmici, što znači da mu više odgovara kada se njegovoj ekipi priznaju golovi iz ofsajda kao što je bio slučaj u prvom ovosezonskom susretu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.