KOME IDE TRAKA

Nema Džeke, Pjanića, Šehića i Kolašinca: Ko će biti kapiten protiv Luksemburga i Slovačke

Mislim da će kapiten biti onaj koji ima najviše godina i najveći staž, pa ćemo vidjeti ko otprilike, rekao je Milošević

Krunić, Dedić i Stevanović: U "konkurenciji" za traku. N/FSBiH

E. Ć.

15.11.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra gostuje Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekat će Slovačku u posljednjim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Zmajevi" su danas otputovali za Luksemburg, a selektor Savo Milošević na ovom okupljanju neće moći računati na Edina Džeku, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Seada Kolašinca, Anela Ahmedhodžića i Adriana Leona Barišića.

Odsutna su mu četiri kapitena - Džeko, Pjanić, Šehić i Kolašinac, pa će traku na predstojećim utakmicama nositi neko drugi.

- Nisam razmišljao ko će biti kapiten. Mislim da se na nivou Saveza to odlučuje. Mislim da će kapiten biti onaj koji ima najviše godina i najveći staž, pa ćemo vidjeti ko otprilike - rekao je Milošević uoči leta za Luksemburg.

Inače, kada se pogleda roster "Zmajeva" igrači koji imaju najduži "staž" i godine su Miroslav Stevanović, Rade Krunić i Gojko Cimirot.

Stevanović: Debitovao 2012. godine. N/FSBiH

Stevanović je debitovao 26. maja 2012. protiv Irske (0:1), Cimirot 4. septembra 2016. protiv Lihtenštajna (3:0), a Krunić dvije godine poslije na Kirin kupu protiv Danske (6:5 nakon penala).

Cimirot: Najviše nastupa. N/FSBiH

Iako je Stevanović "najstarijeg staža", Cimirot je fudbaler koji ima najviše nastupa u državnom dresu - njih 45. Stevanović je na 32, a Krunić na jednom manje.

Krunić: Igrao na Kirin kupu. N/FSBiH

Ipak, navijači reprezentacije ne bi imali ništa protiv da kapitenska traka završi na ruci sjajnog Amara Dedića.

On je i debitovao protiv Luksemburga 29. marta prošle godine u pobjedi od 1:0. Za reprezentaciju je sakupio 11 nastupa, a jedan je od kapitena u svom Salzburgu.

Dedić: Jedan od najboljih igrača BiH. N/FSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.