BUNDESLIGA

Demirović strijelac u remiju Augsburga: Borusija slavila nakon preokreta, dominantni Leverkuzen

Union Berlin je prekinuo crni niz poraza, remijem protiv Augsburga

Demriović: Novi gol. Augsburg

N. H.

25.11.2023

Odigrano je čak pet utakmica 12. kola Bundeslige, a viđeno je nekoliko interesantnih sureta. 

Borusija Dortmund je slavila protiv Menhengladbaha rezultatom 4:2 nakon velikog preokreta. 

Interesantno je da je Borusija iz Menhengladbaha vodila golovima Rajca (Reitz) i Konea 0:2 nakon samo 20 minuta, ali su do kraja prvog poluvremena izgubili tu prednost. Golovima Sabicera (Sabitzer), Fulkruga i Bajnoa-Gitensa (Bynoe-Gittens) "Milioneri" su preokrenuli i upisali veoma važan trijumf, iako je Kramer na samom kraju susreta imao ogromnu priliku da poravna, dok je Malen postavio konačan rezultat u sedmoj minuti nadoknade. 

Bajer Leverkuzen je na gostovanju u Bremenu kod Verdera pobijedio 0:3. Autogol Olivije Deman (Olivier) je bio prvi, Frimpong je do kraja prvog poluvremena povećao, dok je konačni rezultat postavio Grimaldo u 76. minuti susreta. 

Union Berlin je prekinuo crni niz poraza, remijem protiv Augsburga rezultatom 1:1. Upravo je za Augsburg bio strijelac naš Ermedin Demirović, postigavši gol iz penala. S druge strane Kevin Foland (Volland) je pogodio za izjednačenje. 

Volfsburg je pobijedio RB Lajpcig 2:1 golovima Vinda (Wind) i Rožerija (Rogerio), dok je za Lajpcig bio strijelac Poulsen. 

Frajburg i Darmštat su remizirali 1:1. 

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.