USUSRET DUELU

Bad Blue Boysi napali navijače Betisa u Zagrebu: "Bacili su me na pod, poprskali suzavcem i cipelarili"

U napadu je učestvovalo otprilike osam zamaskiranih muškaraca, a nakon što su im poprskali oči suzavcem, ukrali su im ruksak i dvije zastave

Navijači Dinama. Goran Stanzl/PIXSELL

N. H.

21.2.2024

Grupa zamaskiranih navijača Dinama je u Zagrebu napala četvoricu navijača Real Betisa, koji su doputovali na utakmicu Konferencijske lige, piše Diario de Sevilla. 

Neimenovane žrtve su ispričale za španske novine da su napadnuti u utorak navečer.

- Izašli smo iz taksija i tražili gdje se tačno nalazi hostel. Najednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gdje smo smješteni - rekao je navijač Betisa, pa dodao:

- Nakon što smo mu odgovorili, pozvao je ostale koji su bili ondje. Poprskali su nas suzavcem i počeli tući.

U napadu je učestvovalo otprilike osam zamaskiranih muškaraca, a nakon što su im poprskali oči suzavcem, ukrali su im ruksak i dvije zastave Betisa. 

- Oborili su me na pod i cipelarili, pa imam više modrica na nozi. Uspjeli smo zatim pobjeći -  ispričao je uplašeni mladić.

Španci su prijavili napad hrvatskoj policiji, pa uzela žrtvama otiske prstiju, rekavši da će im pomoći pronaći ukradene stvari. Policija je također rekla da su ih napali "Bad Blue Boysi", jer se njihova udruga nalazi u blizini. 

- Sama policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi ultrasi jer se naš hostel nalazi samo nekoliko metara od njihovih prostorija - ispričao je Betisov navijač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.