LIGA PRVAKA

"Vanda Metropolitano" je neosvojiva tvrđava: Atletiko poslije penala izbacio Inter i postao posljednji četvrtfinalista

Tamo su se pridružili minhenskom Bajernu, Borusiji Dortmund, PSG-u, Real Madridu, Barceloni, Arsenalu i Mančester sitiju

Atletiko Madrid: U četvrtfinalu Lige prvaka. AP

N. H.

13.3.2024

Fudbaleri Atletiko Madrida posljednji su četvrtfinalista Lige prvaka, nakon što su bolje šutirali penale od Intera (3:2). Rezultat u nakon 120 minuta glasio je 2:1 za "Jorgandžije", odnosno 2:2 ukupno.

Sve je ličilo na prolazak Intera, ali su izabranici Diega Simeonea pokazali zašto je Vanda Metropolitano njihova neosvojiva tvrđava. 

"Nerazure" je u vodstvo doveo Federiko Dimarko (Federico Dimarco) u 33. minuti, da bi samo dvije minute kasnije poravnao Antoan Grizman (Antoine Griezmann).

Obje ekipe su imale priliku doći do novog gola - Inter preko Tirama (Thuram) da riješi pitanje pobjednika, a Atletiko u nekoliko navrata. 

Ipak, Memfis Depaj (Memphis Depay) je donio Madriđanima produžetak pogotkom u 87. minuti. 

Imao je nakon toga i Rikelme (Riquelme) priliku u trećoj minuti sudijske nadoknade osigurati prolaz za Atletiko, ali šalje loptu preko gola. 

U produžecima nije bilo previše opasnih prilika i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a tu se kao glavni junak iskazao slovenski golman Jan Oblak. 

Nakon što su Čalhanolu (Calhanoglu) i Depaj pogodili u prvoj seriji, Oblak je odbranio penale Sančezu (Sanchez) i Klasenu u naredne dvije serije, dok je i Zomer (Sommer) odbranio Saulu. 

Poslije toga pogodili su Rikelme i Korea (Correa) za Atletiko, te Aćerbi (Acerbi) za Inter, a onda je pristupio Lautaro Martinez.

Argentinac je katastrofalno šutirao i poslao loptu "nebo pod oblake", te su tako Madriđani postali posljednji učesnik četvrtfinala. 

Tamo su se pridružili minhenskom Bajernu, Borusiji Dortmund, PSG-u, Real Madridu, Barceloni, Arsenalu i Mančester sitiju. 

Žrijeb za četvrtfinala i polufinala Lige prvaka održat će se u petak u 12 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.