ALEKSANDER ČEFERIN

Predsjednik UEFA-e kritikovao Hrvatsku: Maksimir i Poljud su sramota

Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmic

UEFA

D. H.

10.4.2024

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, kritikovao je infrastrukturu u Hrvatskoj, posebno se osvrnuvši na Hajduk i Dinamo.

Čeferin je iskoristio riječ "sramno" kako bi opisao trenutno stanje u Hrvatskoj u velikom intervjuu za "Nacional".

- Mislim da je fudbalska infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja država sa manje fudbalskih uspjeha. Mada ni u fudbalsku infrastrukturu država nije uložila nijedan evro. Drago mi je što sada pričaju o nacionalnom stadionu i o velikim ulaganjima u sport, nadam se da nije predizborna kampanja, ali mi iz Saveza kažu da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo ulagati. Ali, po mom mišljenju, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao da ugosti ozbiljan meč. To je i dalje najbolji stadion u Rijeci. Osijek je nov, ali sve je malo. A Poljud i Maksimir su sramota - rekao je Čeferin.

Nagovijestio je i da bi u budućnosti moglo da bude zabranjeno igranje evropskih utakmica na "Maksimiru".

- Kad vidite tu zatvorenu tribinu na Maksimiru. Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već nekoliko puta smo bili blizu te odluke. Sada se nadamo da će se nešto pomjeriti. Čitao sam da su se nešto dogovorili sa gradom, sa crkvom, sa državom, sa HNS-om, ali ne znam detalje - zaključio je Čeferin

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.