ZASTRAŠUJUĆE

Teroristi prijete uoči četvrtfinala Lige prvaka: Pogledajte šta piše u poruci

Postupa se s najvećim oprezom uz posebne mjere nadzora jer se utakmice Lige prvaka smatraju visokorizičnom

Četvrtfinale Lige prvaka. Instagram

Di. R.

17.4.2024

Islamska država je nedavno preko svoje fondacije "Al Azaim" proširila objavu na društvenim mrežama u kojoj je prijetila fudbalskim stadionima u Londonu, Parizu i Madridu. 

"Meke mete"

Istina je da je policija uvijek svjesna ove mogućnosti, čak i prije nego što prijetnja bude objavljena u javnosti u posljednjih nekoliko sati. Islamska država je u nekoliko navrata jasno stavila do znanja da cilja na ono što nazivaju "meke mete", kao što su veliki sportski događaji.

Podsjećamo, na društvenim mrežama se pojavila slika čovjeka koji stoji ispred slike četiri stadiona s automatskom puškom AK-47 postavljena iza poruke koja kaže "Ubijte ih sve" brzo je postala viralna na platformi X, ali je ubrzo i uklonjena.

Trenutno se ništa nije promijenilo, ali se postupa s najvećim oprezom uz posebne mjere nadzora jer se utakmice Lige prvaka smatraju visokorizičnom.

Ko nije spomenut

Sve oči su uprte u Mančester i Minhen, jer će Siti dočekati Real Madrid na svom stadionu, dok će u Minhenu svoj meč igrati Bayern i Arsenal. 

U međuvremenu, UEFA je  izjavila da su svjesni navodnih prijetnji koje su se pojavile uoči četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka.

"UEFA je upoznata s navodnim terorističkim prijetnjama upućenim prema ovosedmičnim utakmicama Lige prvaka i blisko surađuje s nadležnim vlastima na odgovarajućim mjestima. Sve utakmice planirane su da se odigraju prema rasporedu uz odgovarajuće sigurnosne mjere."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.