ITALIJANSKI STRUČNJAK

Sa Bolonjom je izborio Ligu prvaka: Sada je sve bliže klupi torinskog velikana

Do sada je vodio Bolonju na 75 utakmica, a upisao je 35 pobjeda, 23 remija i 17 poraza.

Tijago Mota. PlatformaX

R. K.

22.5.2024

Juventus je prije nekoliko dana otpustio trenera Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri), a vijest o razlazu kluba i Italijana prvi je objavio najpoznatiji fudbalski insajder Fabricio Romano (Fabrizio).

 - Juventus i Alegri će se razići i on neće biti trener Juventusa od sljedeće sezone. Takav je plan od februara. Juventus je odlučio smijeniti Alegrija i prvi kandidat za klupu Juventusa je Bolonjin Tijago Mota (Thiago Motta) - napisao je tada Romano.

Već duže vrijeme se priča o tome da će čovjek koji je napravio čudo ove sezone sa Bolonjom postati novi trener Juventusa.

Ovu vijest je sada potvrdio poznati italijanski novinar Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio).

Italijan je objavio da će se Mota i predsjednik Juventusa sastati u četvrtak, nakon čega će Tijago potpisati ugovor na tri godine vrijedan pet miliona eura po sezoni.

Mota je svoju trenersku karijeru započeo 2018. godine u omladinskom pogonu PSG-a, a nakon godinu dana je preuzeo samostalno vođenje Đenove, gdje je zaradio otkaz nakon samo deset utakmica na klupi.

Nakon Đenove od 2021. do 2022. godine vodio je Speciju, a od 2022. godine je na klupi Bolonje.

Do sada je vodio Bolonju na 75 utakmica, a upisao je 35 pobjeda, 23 remija i 17 poraza. Uspio je napraviti historijski rezultat sa ovim italijanskim klubom, te se plasirati direktno u grupnu fazu Lige prvaka za narednu sezonu sa jako dobre treće pozicije Serije A. Posljednji put su bili tako dobro plasirani na tabeli davne 1967. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.