IMA SAMO 31 GODINU

Premijeršip dobio najmlađeg trenera u historiji: U prošlosti trenirao "Zmaja"

Hurceler je 2022. godine postao prvi trener Sent Paulija, nakon čega je u 55 utakmica upisao 36 pobjeda, 11 neriješenih duela i osam poraza

Fabian Hurceler. Platforma X

R. K.

10.6.2024

Dosadašnji trener Brajtona Roberto De Zerbi, napustit će engleskog prvoligaša, pa je klub u potrazi za novim trenerom.

Kada je u pitanju novi trener, najbliži klupi kluba iz Engleske je Fabian Hurceler (Hurzeler).

Naime, ovim potpisom Hurceler (31) će preskočiti Krisa Kolemana (Chris Coleman, 33) koji je vodio Fulam.

Najpouzdaniji insajder Fabricio Romano (Fabrizio), objavio je da će Hurceler preuzeti Brajton i tako postati novi najmlađi trener u historiji Premijer lige. 

Prije samog potpisa Brajton još mora dogovoriti odštetu sa Sent Paulijem, koji je pod vodstvom mladog trenera osvojio 2. Bundesligu i tako osigurao ulazak u najveći rang njemačkog fudbala.

Prema informacijama Fabricija Romana, pregovori će završiti do kraja sedmice.

Prema podacima "Transfermarkta", Hurceler je 1993. rođen u Hjustonu, ali ima posjeduje njemačko i švicarsko državljanstvo. Igrao je na poziciji srednjeg veznog, a igrao je za mlađe selekcije Bajerna i Hofenhajma, drugu seniorsku ekipu 1860 Minhena, te njemačke četvrtoligaša i petoligaša Ajmsbuteler i Pipinsrid.

Fabian je igračku karijeru završio 2022. godine, nakon čega se posvetio trenerskom poslu.

Bio je trener i igrač istovremenu u Pipinsridu, zatim pomoćnik njemačkih U-18 i U-20 reprezentacija, a onda i asistent u St. Pauliju.

2022. godine je postao prvi trener kluba, nakon čega je u 55 utakmica upisao 36 pobjeda, 11 neriješenih duela i osam poraza.

Treba naglasiti da je prvi golman St. Paulija i bh. reprezentativac Nikola Vasilj, koji će od naredne sezone sa ovim klubom igrati Bundesligu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.