SELEKTOR "VATRENIH"

Dalić o sudijskoj odluci: Gdje je našao osam minuta, FIFA i UEFA se ponašaju ovako pet godina

Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada, ali nismo uspjeli iskoristiti, dodao je

Zlatko Dalić i Luka Modrić. AP

N. H.

prije 4 dana

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je na konferenciji za medije otvorio pitanje o sudijskoj nadoknadi na meču 3. kola grupe B, u kojem su Hrvati remizirali sa selekcijom Italije (1:1), te ostali s matematičkim šansama za prolazak. 

Prije toga je pohvalio svoje igrače. 

- Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htijenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da prvom dijelu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspjeli. U drugom dijelu smo riskirali. To nam se brzo isplatilo. Htjeli smo kontrolom utakmice dobiti prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minuti - kazao je Dalić.

Upitan je i o osam minuta sudijske nadoknade i kriterij sudije Danija Makelija. 

- Utjecao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopće sudija našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne niko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vjetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to fauli, prekidi bili da je osam minuta nadoknade - zapitao je Dalić, pa nastavio: 

- Ali neću tražiti alibi u sudiji. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas niko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li igrala Italija, Francuska, Njemačka... u tom terminu. Igramo mi. Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, sto hiljada Hrvata je došlo u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje tražit ću uzroke u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobjede i porazi su sastavni dio igre - rekao je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.