NFL

Najbolji igrač američkog fudbala svih vremena ide u penziju

Legendarni kvoterbek Tom Brejdi ide u penziju – kaže ovoga puta stvarno

Tom Brejdi. Twitter

N. H.

1.2.2023

Četrdesetpetogodišnji Tom Brejdi je odlučio da poslije 23 odigrane sezone ode u penziju. 

To je uradio objavom videa na društvenoj mreži „Tviter“.

-Dobro jutro svima, odmah ću preći na stvar. Idem u penziju, ovoga puta zauvijek. Znam da je to prošli put izazvalo veliku gužvu i kada sam se probudio jutros pomislio sam – samo ću pritisnuti dugme za snimanje i javit ću se vama. Samo jednom možeš da odeš u penziju sa puno emocija i ja sam to iskoristio prošle godine. Hvala vam svima mnogo. Svakome od vas. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima i rivalima. Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj san. Ne bih promjenio ništa. Volim vas sve. – rekao je Brejdi na kratkom snimku. 

Brejdi je posljednju sezonu odigrao za ekipu Tampe Bej, a poraz od Dalas Kaubojsa će mu biti posljednja utakmica u karijeri.  

Poslije 23 sezone, sedam osvojenih šampionata, tri nagrade za najkorisnijeg igrača lige, pet nagrada za najkorisnijeg igrača „Super Boula“ i nebrojeno mnogo postavljenih rekorda, velikan ide u penziju.

Brejdi je u svojoj karijeri igrao za dvije ekipe: Nju Ingland Pejtriotse i Tampa Bej Bakanirse.

2000. godine je izabran na draftu kao totalna nepoznanica, onaj kojeg se uvijek preskače pri izboru, a završio je kao najveći igrač svih vremena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.