NJEMAČKA

Igrao u Bundesligi pa došao na 139 kilograma, sada želi MMA borbu

Bio igrač Volfsburga, ali je njegova karijera krenula u drugom smjeru

Panevic: Želi dokazati svima. Twitter

N. D.

31.3.2023

Kevin Panevic (Pannewitz) došao je 2012. godine u Volfsburg iz Hanse kao perspektivni 20-godišnji veznjak za kojeg su vjerovali da bi mogao postati dobar igrač. 

Ipak, dolazak u veliki klub kao što je Volfsburg slomio je Panevica, koji je počeo potpuno zapostavljati nogometnu karijeru.

Počeo je puno piti, a nakon što je 2013. godine uhvaćen gol u tuđem stanu, Volfsburg je s njim raskinuo ugovor. Počeo je igrati u nižim njemačkim ligama, a onda i u amaterskom nogometu. No, prestao je piti, smršao je 30 kilograma i potpisao je za tadašnjeg trećeligaša CZ Jenu.

Profesionalni nogomet opet ga je odveo u krivom smjeru i opet je završio u nižim ligama, da bi se zadnjih godina udebljao do 139 kilograma. Odlučio je revitalizirati svoj sportski život i početi se baviti MMA-om. Prvu borbu imat će za šest mjeseci u kategoriji do 83 kilograma, što znači da mora skinuti više od 50 kilograma.

- Želim dokazati svima, a najviše sebi, da su čuda moguća, rekao je Panevic koji će prvu borbu odraditi protiv još jednog bivšeg nogometaša, Čeha Martina Fenina, koji je proživio slično što i on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.