"AVAZ" NA LICU MJESTA

Počeo "Vils ultramaraton": Učestvuje oko 120 trkača

Takmičenje je organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sata

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
H. J. I.

7.10.2023

Sarajevo je ovog vikenda domaćin drugog izdanja međunarodne cestovne trke "Vils ultramaraton" na kojoj će se trčati najduže vremenske dionice.

Danas, s početkom u 9.00 sati, na Vilsonovom šetalištu (između mostova "Suade i Olge" i "Vodoprivreda") oko 120 ultramaratonaca ili trkača koji to žele postati imaju priliku da uživaju u mentalnom izazovu dugom 24 sata.

Tri discipline

Takmičenje je organizirano u tri discipline: utrka na 6, 12 i 24 sata, najavljeno je iz Udruženja Dečki u plavom koje organizuje maraton.

Darko Lončar iz spomenutog udruženja izjavio je da je, nakon uspješnog premijernog izdanja, "Vils ultramaraton" prepoznat kao ultramaratonska utrka sa najviše potencijala za daljnji razvoj i sa tendencijom da postane najbolja regionalna ultramaratonska utrka.

Ultramaratonci iz regiona

- Posebno smo ponosni što će na ovogodišnjem izdanju nastupiti najbolji ultramaratonci iz regiona kao što je Michel Šula, rekorder Srbije na 6 sati, 12, 24 sata i 100 kilometara, zatim Zdravko Jadrijev rekorder Hrvatske na 6 i 24 sata, te Dejan Radanac, rekorder Hrvatske na 100 kilometara. Bitno je spomenuti da Šula i Radanac dolaze u Sarajevo da pokušaju zajedničkim snagama, oboriti rekorde Srbije i Hrvatske na 6 sati, a u planu je da istrče oko 90 kilometara - istakao je Lončar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.