LEGENDARNI TENISER

Beker komentarisao odlazak Nadala: Bit će to velik gubitak, Đokoviću se otvara prilika

Novak Đoković ima priliku osvojiti 23. Gren slem u karijeri na Rolan Garosu i Vimbldonu

Beker: Đoković ima veliku priliku. Twitter

N. H.

24.5.2023

Novaku Đokoviću se otvorila prilika da se odvoji od Rafaela Nadala kao najtrofejniji teniser na Gren slemovima nakon što je Španac otkazao nastupe na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Nadal je u posljednjih 18 godina bio 14 puta prvak na Rolan Garosu, ali on ove godine neće braniti svoju titulu i tako imati priliku da dođe do 23. titule na Gren slemovima, ali Đoković hoće.

Njegov bivši trener i teniska legenda Boris Beker (Becker) smatra da je baš to razlog zašto srbijanski teniser još uvijek igra.

- Želi postati najuspješniji teniser svih vremena – rekao je Beker medijima pred početak drugog Gren slema sezone, za koji su kvalifikacije već u toku.

- U posljednjih 15 godina bilo je samo pitanje ko će igrati u finalu protiv Nadala. Njegov odlazak bit će ogroman gubitak za muški tenis. Nadam se da će naredne godine biti zdrav i da će moći igrati svoje omiljene turnire. Veliki sam njegovih uspjeha u ljudskosti – rekao je Beker o Nadalu.

Ove godine će zato Đoković imati priliku osvojiti svoj treći Rolan Garos, koji bi mu bio i rekordni 23. Gren slem. Beker ga vidi kao jednog od favorita.

- Bez Nadala konačno i drugi igrači imaju šansu. Moji favoriti su Đoković, pobjednik turnira u Rimu Danil Medvedev, Holger Rune i Karlos Alakaraz – kazao je legendarni Boris Beker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.