BIH

Luksuza ima i u BiH: Za proslavu Dana žena na Maldivima, Sejšelima, Istanbulu daju i do 5.000 KM

Piše: Al. Ti.

25.1.2018

Kako se približavaju praznici poput 8. marta Dana žena, ali i Praznika rada, 1. maja, tako raste i interesovanje građana Bosne i Hercegovine da te dane provedu na nekim egzotičnim i prekookenaskim destinacijama. 

Za osmomartovska putovanja kako su nam kazali u turističkim agencijama vlada veliko interesovanje.

Tako su za Avaz.ba iz Centrotoursa kazali da kada je u pitanju 8. mart vlada jagma za karte, ali ne na organizovanom nivou.

- Organizovano iz Bosne i Hercegovine nemamo konkretnih odlazaka na daleke destinacije. Međutim, u našim partnerskim agencijama iz Beograda ima. Kada je u pitanju individualno preovladavaju odlasci u Njujork, Sejšeli, Tajland, Maldivi. Takav luksuz u prosjeku košta od 3.500 maraka pa sve do 5.000 KM - kazali su nam iz Centrotoursa.

Istanbul je poslovično veoma tražena destinacija među građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na godišnje doba, ali i događaj. Tako je i za 8. mart.

Kako su nam kazali iz Relax Toursa za Dan žena totalni hit je Istanbul, ali i Sjeverni Kipar.

- Najviše se traži Istanbul, koji je potpuni hit među građanima u BiH. Tu smo skoro puni. Također, Sjeverni Kipar je izuzetno tražen i to je nova destinacija koja ide. Kipar je nešto novo u našoj osmomartovskoj ponudi i podrazumijeva razgledanje. Kada je u pitanju putovanje u Istanbul za Dan žena, aranžman košta oko 350 maraka.

Naglašeno nam je kako su i hoteli na Jadranu izuzetno traženi za Dan žena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.