BIH

Radončić ugostio borilačku legendu Ernesta Hosta u Sarajevu

M. T.

31.1.2018

Prosječnom Bosancu i Hercegovcu ime Ernesta Frica Hosta (Fritz Hoost) možda ne znači mnogo, no, ako ga spomenete zaljubljenicima u borilačke sportove koji su provodili noći uz male ekrane gledajući borbe iz dalekog Japana, njihova reakcija vjerovatno će izražavati duboko poštovanje prema velikom Holanđaninu.

Ernesto Host četverostruki je svjetski prvak u K-1 i smatra se jednim od najboljih kikboksera svih vremena. Otkako je 1993. godine stupio na scenu i u debitantskom nastupu na Svjetskom Gran priju u Tokiju umalo osvojio planetarnu titulu, izrastao je u borca koji je mljeo sve pred sobom, sve dok 2006. godine nije prekinuo veličanstvenu karijeru.

I taj čuveni Host, zahvaljujući prijateljstvu i saradnji sa našim najvećim K-1 borcem Dževadom Poturkom, boravi u posjeti Sarajevu, gradu u kojem su borilačke vještine izuzetno cijenjene.

Nakon što je posjetio Poturkov kamp za borce, Holanđanin je danas posjetio lidera Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, s kojim se zadržao u dužem sportskom razgovoru.

- Došao sam ovdje jer mi je Dževad rekao da je gospodin Radončić ljubitelj borilačkih sportova i drago mi je što sam s njim mogao razmijeniti mišljenja. To je lijepa kruna moje posjete Sarajevu, u kojem se osjećam jako lijepo. Obišao sam grad i ono što me naročito oduševilo je toplota ulica u centru... Imam osjećaj da sa svim mogu sjesti i popiti ugodnu kafu – rekao nam je Host.

Jedan od povoda za posjetu je taj što će Host pomoći Poturku u pripremama za meč za prvaka svijeta u WAKO verziji, koji će naš borac imati 3. februara u Poljskoj. Ernesto će biti u Dževadovom korneru.

- Zajedno ćemo ići tamo. Mnogo će mi značiti pomoć Hosta, s kojim imam desetogodišnju saradnju. Taj odnos smo u posljednje vrijeme intenzivirali i dodatno se približili jedan drugom – rekao nam je Poturak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.