BIH

Čavara: Kompromisom pokrenuti procese s mrtve tačke

S. Saletović/Avaz.ba

Srna

6.3.2018

Dogovor o održavanju sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH) i domova Parlamenta FBiH danas nije postignut, ali je dogovoren nastavak razgovora za sedam dana, s tim da se do tada preciziraju stavovi i ponude konkretna rješenja za probleme, izjavio je predsjednik FBiH Marinko Čavara nakon sastanka sa zvaničnicima izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Iz kabineta predsjednika FBiH saopšteno je da je Čavara danas održao sastanak sa predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti iz parlamentarne većine o funkcionisanju izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH.

Cilj sastanka bio je zajedničko traženje rješenja za prevazilaženje trenutnog zastoja u radu federalnih institucija, da bi se stabilizovalo stanje u FBiH.

Međusobno nerazumijevanje partnera u vlasti rezultiralo je zastojem reformskih procesa i stvaranjem nepovoljnog ambijenta za privredu, stoga je neophodno tražiti način kako što prije nastaviti raditi na dobrobit svih.  

- Odgovornost je na nama koji obavljamo javnu dužnost, da kompromisom dođemo do rješenja koje će pokrenuti procese s mrtve tačke - rekao je Čavara.  

Današnjem sastanku prisustvovali su potpredsjednik FBiH Melika Mahmutbegović, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, federalni ministar finansija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić.

Na sastanku su bili i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković, potpredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer, predsjednik Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Fuad Hadžimehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.