SAOPĆENJE Pres-centar SBB-a BiH

FTV iznijela nevjerovatne neistine

Piše: Pres-centar SBB-a BiH

Foto: Džemo Šabić


Povodom saopćenja FTV-a da SBB sa HDZ-om navodno želi nametnuti političku upravu sa ciljem stvaranja trećeg entiteta, SBB s indignacijom odbacuje ove užasne podvale od strane nečega što bi se trebalo zvati javni servis.

Nakon dugog perioda u kojem FTV harangira na sve neistomišljenike vrha SDA, sada je nova faza da rukovodstvo FTV-a političkim strankama u svojim saopćenjima podvaljuje izdaju i separatizam.

SBB poziva OHR, Evropsku komisiju, ambasade SAD i evropskih zemalja da zaštite pravo građana FBiH na objektivnu informaciju i omoguće uslove za fer izbore u oktobru ove godine.

FTV već godinama nema legalni Upravni odbor i menadžment, a to je stanje kakvo još nije zabilježeno niti u jednoj evropskoj zemlji i njihovim javnim emiterima.

Stoga, molimo da međunarodni predstavnici iskoriste svoj autoritet, jer očito SDA i njeni jastrebovi nesmetano uzurpiraju nešto što pripada svim građanima koji uredno svojim novcima plaćaju pretplatu.

Nevjerovatno je da SBB-u treći entitet pripisuje Džemo Šabić, koji je, kao Bošnjak, bio pripadnik vojske Republike Srpske, a istom je drugi mandat direktora FTV-a istekao još prije nekoliko godina, saopćio je Pres-centar SBB-a BiH.

Više o temi

POSJETE
Radončić posjetio Brezu

Više o:

SBB BiH FTV
NA VRH