BIH

Međunarodni pravni tim počinje rad na slučaju ubistva Davida Dragičevića

Međunarodni pravni tim danas bi trebalo da se sastane s Draganom Lukačem

Vijesti.ba

Vijesti.ba

28.8.2018

Građani Banje Luke, zajedno s roditeljima ubijenog Davida Dragičevića, već pet mjeseci na Davidovom trgu traže istinu i pravdu. Davidov otac Davor Dragičević predstavio je sinoć novi prošireni međunarodni advokatski tim koji će od sada, uz njegovu punomoć, zastupati njega i nastavi raditi na slučaju ubistva njegovog sina.

- Iz BiH Duško Tomić advokat, iz Sarajeva Nifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, iz naše matice Zora Dobričanin-Nikodinović. Vi nas tučete, nas je sve više i više, ubijate nas, ali kotimo se, množimo se, i bit će nas svakim danom sve više i više - poručio je Davor Dragičević.

Međunarodni pravni tim danas bi se trebao sastati s Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, i Želimirom Lepirem, glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Također, trebalo bi da se u Narodnoj skupštini RS sastanu i s poslanicima određenih poslaničkih klubova, a i članovima Anketnog odbora koji se bavio utvrđivanjem okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Prema riječima Adama Šukala, poslanika PDP-a i inicijatora sazivanja posebne sjednice NSRS na kojoj bi se raspravljalo o predmetu "Dragičević", danas bi Kolegij trebao odlučiti kad će biti sazvana posebna sjednica.

Ono što je još neizvjesno jeste hoće li vladajuća većina podržati dnevni red.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.