BIH

Čampara ostao bez šefa kabineta

Čampara: Ide novi konkurs

M. Aš.

2.9.2018

Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, ostao je prije nekoliko dana bez šefa kabineta. Saznajemo da je Hajradin Mekić, koji je osam godina obavljao ovu dužnost, sporazumno raskinuo radni odnos u ovoj instituciji i napustio FMUP! O svemu je obaviještena i Vlada FBiH, koja je Mekića i imenovala 2008. na ovu poziciju. 

Mekića je prije dvije godine Čampara privremeno suspendirao s ove pozicije, zbog čega je u toku parnični postupak u Općinskom sudu u Sarajevu. To znači da je sada ostala upražnjena pozicija šefa kabineta u FMUP-u, koja će, kako stvari stoje, s obzirom na to da je Čampara rekorder po zapošljavanju na državne jasle, vrlo brzo biti popunjena.

Mekić: Osam godina bio u FMUP-u

Mekić je za šefa kabineta u FMUP imenovan 2008., u mandatu ministara Muhidina Alića i Predraga Kurteša. U FMUP je zaposlen 2006., kada je obavljao poslove stručnog savjetnika u mandatu Mevludina Halilovića. S Čamparom je godinama vodio sporove i sukobe, iako je, kao kadar SDA, a ranije SBiH, važio za jednu od važnijih figura u FMUP-u. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.