AVAZ SAZNAJE

Za glavnog tužioca 11 prijava, za zamjenika 18

Na konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH zvanično se prijavilo 11 kandidata, što je konačan broj nakon svih pristiglih prijava

Piše: M.Aš.

13.9.2018

Na konkurs za glavnog tužioca Tužilaštva BiH zvanično se prijavilo 11 kandidata, što je konačan broj nakon svih pristiglih prijava. Time je okončan konkurs koji je prije 20 dana raspisalo Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, saznaje “Dnevni avaz”.

Uporedo s tim, prijave za zamjenika poslalo je 18 kandidata i kompletna procedura oko izbora i imenovanja i glavnog tužioca i zamjenika trebala bi se okončati u oktobru, kad će se obaviti intervuji sa svim kandidatima.

Podsjećamo, pozicija glavnog državnog tužioca ostala je upražnjena nakon smjene teško kompromitiranog Gorana Salihovića još u septembru 2016. Za vršioca dužnosti tužioca postavljena je Gordana Tadić, koja je poslala i prijavu na novi konkurs.

Osim Tadić, na konkurs su se, kako smo već i objavili, prijavili većinom tužioci Tužilaštva BiH Dubravko Čampara, Saša Sarajlić, Ismet Šuškić, Miroslav Janjić, Diana Kajmaković, Miroslav M. Marković, Seid Marušić, ali i Ivan Matešić. Prijavu je poslao i tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Ćazim Serhatlić, kao i Munib Halilović, bivši državni, a danas federalni tužilac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.