HUMANOST Tetka Zilha zahvalila gostima

Posjeta predstavnika Vlade FBiH Narodnoj kuhinji "Stari Grad" Sarajevo

Prvi dolazak predstavnika federalnih institucija u 25 godina postojanja

Avaz.ba
14.09.2018 19:39

Foto: Avaz.ba

Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Amela Dautbegović posjetili su danas Narodnu kuhinju „Stari Grad“, gdje ih je dočekala Zilha Šeta, poznata kao tetka Zilha.  

Posjeta je organizovana s ciljem upoznavanja resornih ministara o radu Narodne kuhinje, ali i razgovora o načinima kako u budućnosti više pomoći rad ove humanitarne ustanove.

- Ovu priliku koristim da se prije svega zahvalim našim cijenjenim gostima koji su danas posjetili Narodnu kuhinju „Stari Grad“. Ovo je prva ovakva posjeta predstavnika federalnih institucija u 25 godina postojanja Narodne kuhinje. Zahvaljujem kantonalnom i resornom federalnom ministarstvu za svu pomoć koju su nam pružili u posljednjih nekoliko godina - rekla je Šeta.

- Ministarstvo je prepoznalo veliki humani rad i nesebičnost tetke Zilhe koja pomaže građanima, ne samo Sarajeva, nego i cijele Bosne i Hercegovine, te su u protekloj godini odobrena sredstva u iznosu od 30.000 KM kroz projekt kojim je Narodna kuhinja „Stari Grad“ aplicirala prema Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike. Namjera i želja je da se saradnja nastavi i u narednim godinama kroz realizaciju novih projekata - kazao je Drljača, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

NA VRH