IZBORI 2018.

PDA: Olovke u ruke i pometite bandu koja nas 28 godina ponižava

Mi ćemo pobjedu proslaviti 8. oktobra i bit ćemo dio vlasti

Skup održan u Bulevaru Nesiba Malkića

E. Sk.

27.9.2018

Pokret demokratske akcije održao je centralni predizborni skup u Bulevaru Nesiba Malkića u Živinicama. Istaknuto je kako su općinske vlasti pokušale sve da spriječe održavanje predizbornog skupa, jer nisu dozvolile njegovo održavanje u sportskoj dvorani i Bosanskom kulturnom centru, ali nisu mogle spriječiti da skup bude u centru grada.

- Ovo je prvo poluvrijeme. Mi ćemo pobjedu proslaviti 8. oktobra i bit ćemo dio vlasti. Drugo je poluvrijeme u oktobru 2020. godine, kada ćemo odnijeti pobjedu na lokalnim izborima u Živinicama – kaže Seid Muhić, kandidat PDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Skupu se obratio i Mevludin Mahmutbegović, komandant proslavljene jedinice Armije RBiH „Živiničke ose“.

- Registar boraca bit će objavljen kad-tad. Neka se vidi čiji su sinovi bili u odbrani BiH. Došlo je vrijeme da se rasvijetle neriješena ubistva, donacije koje su stizale u BiH u ratu i poslije rata u BiH. Izađite na izbore i pometite ovu bandu koja nas 28 godina ponižava i laže – kazao je Mahmutbegović.

Prije nego što je riječ uzeo Senad Alić, predsjednik Povjereništva PDA za TK, prisutni u živiničkom bulevaru su skandirali: “Mirso, sokole, dobit ćemo izbore!”

Alić je Živiničane upoznao s programskim ciljevima PDA i razlozima zbog kojih su poslanici u Skupštini TK napustili SDA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.