INOVACIJE Banjalučki oftalmolog Bojan Kozomara pomaže putem interneta

Pomoć u virtuelnoj ordinaciji traže pacijenti iz cijele BiH

Svakodnevno im stižu desetine nalaza, niko nije ostao bez odgovora

G. D.
19.01.2019 10:39

Kozomara: Odgovara svima

Kad je krajem novembra prošle godine otvorio svojevrsnu ordinaciju na društvenim mrežama, banjalučki oftalmolog Bojan Kozomara ni slutio nije da će mu svakodnevno stizati desetine i desetine nalaza iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Kozomara je prije dva mjeseca ponudio besplatnu ljekarsku pomoć svima onima koji nemaju para za odlazak kod oftalmologa. Kozomara je na društvenim mrežama pozvao sve one koji imaju oftalmološke nalaze i slike dijagnostičkih pretraga na oku, a žele drugo mišljenje, da mu se jave i da će im odgovoriti što prije. I u novoj godini, kaže Kozomara, nalazi i pitanja redovno stižu.

- Nalazi i dalje stižu. Manje nego prvih dana, ali stižu. Uvijek ima pacijenata koje zanima je li njihova dijagnoza konačna i tačna. Uvijek ima onih koji žele da čuju i drugo mišljenje - ističe Kozomara za naš list.

Bez obzira na svakodnevne obaveze, Kozomara svima odgovara. Za neka pitanja treba više, a za neka manje vremena, ali niko ne ostane bez odgovora. - Moj cilj je da te ljude uputim drugim doktorima. Ne sebi, naravno. Želim da im kažem da su pojedini nalazi ozbiljni i da im treba ljekarska pomoć. Postoji mnogo oftalmoloških klinika i mogu da odu gdje god žele - rekao je Kozomara.

NA VRH