BIHAMK

Na magistralnom putu M-17 Jablanica - Mostar obustavljen saobraćaj

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Doboj - Tuzla, Olovo - Tuzla - Orašje, Cazin - Velika Kladuša i Livno - Tomislavgrad

Policija će pojačati kontrole. Ilustracija

Avaz.ba

30.1.2019

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u mjestu Drežnica, na magistralnom putu M-17 Jablanica - Mostar na snazi je obustava saobraćaja.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Doboj - Tuzla, Olovo  - Tuzla - Orašje, Cazin - Velika Kladuša i Livno - Tomislavgrad.

Na ostalim putevima u našoj zemlji kolovoz je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, kao i od obrušavanja snježnih lavina. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. 

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.