SARAJEVO

Počela sjednica Vlade FBiH

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u FBiH

Fena

7.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrati predložene izmijene Uredbe o kriterijima za utvrđivanje liste eksperata s koje se imenuju članovi komisije za izbor državnih službenika, kojima je predviđeno da kandidat za listu eksperata, osim ostalih propisanih uvjeta, mora imati i najmanje dva objavljena stručna, odnosno naučna rada iz određene oblasti.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u Federaciji BiH.

Članovi Vlade će se izjasniti o davanju saglasnosti na potpisivanje ugovora o provedbi projekata i pratećih operativnih priručnika iz Programa utroška dijela sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta” u ukupnom iznosu od 153.000.000 KM, koji su utvrđeni budžetom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Predviđeno je razmatranje izvještaja o inspekcijskim nadzorima iz oblasti zaštite od požara za 2018. godinu, za koje je nadležno Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova.

Federalna vlada će razmatrati informaciju o realizaciji aktivnosti u okviru Projekta unapređenja poslovnog okruženja, temeljenog na ugovoru o savjetovanju Vlade Federacije BiH i Grupacije Svjetske banke/Međunarodne finansijske korporacije, o digitalizaciji sudskog arhiva kao sastavnog dijela projekta registracije poslovnih subjekata u FBiH elektronskim putem (online).

Vlada će se izjasniti o zahtjevu Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne saglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom PS „Vitezit” d.o.o. Vitez, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.