FESTIVAL

U Trebinju otvoren prvi Herceg fest

P.M.

25.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Trebinju je u Dučićevoj ulici danas otvoren prvi Herceg fest, festival hercegovačkih proizvoda, koji je okupio 17 izlagača koji se bave proizvodnjom sira, meda, vina, pršuta, sokova, džemova i drugih prepoznatljivih domaćih proizvoda. 

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, istakao je da ovaj festival ima za cilj da predstavi domaće proizvođače, čiji su proizvodi vrhunskog kvaliteta i čija je potražnja sve veća.

- Ovdje su ljudi koji sarađuju s “Hercegovačkom kućom”. Otkad smo otvorili prodavnicu u Banjoj Luci, potražnja je veća od ponude, što znači da se naši domaći proizvodi cijene i da imaju kvalitet - rekao je Ćurić i dodao da se nada da će festival postati tradicionalan i da će svake godine biti sve više proizvođača, jer su Trebinje, a samim tim i Hercegovina, prepoznati kao regija vrhunskih vina i delicija.

Prema riječima Veselina Dutine, direktora Agrarnog fonda, svi posjetioci imaju priliku da probaju proizvode koji se nalaze na policama "Hercegovačke kuće", a koji su u protekle skoro dvije godine prepoznati kao zaštitni brend Trebinja.

Marko radić, direktor Turističke organizacije grada Trebinja, naglasio je da ovaj festival doprinosi i bogatijoj turističkoj ponudi grada.

- Sve je veći broj posjetilaca našeg grada. Iz tog razloga moramo da osmišljavamo nove sadržaje, a ovaj festival je jedan od njih - zaključio je Radić.

Nakon otvaranja festivala priređen je i koncert grupe “Degustatori”, koji je prekinuo pljusak, ali, srećom, samo nakratko. Sunce je ponovo obasjalo ulice Trebinja i zabava je nastavljena.

U okviru festivala organizirana je i prezentacija projekta „Legende o tvrđavama“, a u poslijepodnevnim satima Trebinjce, ali i mnogobrojne turiste zabavljat će orkestar “Akustik”.

Organizator Herceg festa je Agrarni fond, u saradnji sa Gradom Trebinje i Turističkom organizacijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.