BIH

Avdić zavalio svog mentora Čamparu

Avaz.ba

31.5.2019

Ovih dana Senad Avdić, koji je poznat kao čovjek koji je etablirao žuto novinarstvo u bh. prostor, nastavio je da iz svoje medijske pumpice bljuje po "Avazu". 

Tužan što ga je najveća medijska kuća u poslijeratnoj historiji BiH na tržištu pregazila kao ispljunutu žvaku, on se ovog puta obrušio na "Avazove" advokate Asima Crnalića i Vasviju Vidović.

Oni su tobože krivi jer su odbranili Fahrudina Radončića od, javnosti već dokazano drugostepenom presudom, montirane optužnice, koju je potpisivao kompromitirani Božo Mihajlović, a suštinski vodio Avdićev jaran Dubravko Čampara.

Naravno, kao i Čampare koje su Radončića htjele eliminirati da bi svog bliskog i dezerterskog rođaka Denisa Zvizdića pretvorili u "prvoga u Bošnjaka", nesređeni Avdić ne može da prežali kako to da Radončiću nije podvaljeno tuđe ubistvo ratnog komandanta Ramiza Delalića.

U prljavoj igri Avdić ne želi da spomene da je pravomoćnom presudom pred Međunarodnim tribunalom EULEX utvrđeno da Radončić nema nikakve veze s tim gnusnim činom.

Dodatno Avdića je opalio pravosudni fras kada je čuo da je protiv Radončića obustavljena i istraga u Tužilaštvu BiH.

Radončić je to rekao prije sedam dana gostujući kod najpoznatijeg bh. novinara Senada Hadžifejzovića.

Međutim, unezvijereni Avdić na niskotiražnom portalčiću sada kuka da je u pitanju "farsa sa brzopoteznom istragom" protiv lidera SBB-a obavljena zato što se, navodno, Radončiću žuri da bi imao čiste papire za izbor na poziciju ministra sigurnosti BiH.

Uz to, Avdić javno plače nad sudbinom smijenjenog i procesuiranog tužioca Bože Mihajlovića, za kojeg kaže da je sklonjen s predmeta ''Radončić'' kako bi Radončićevi advokati lakše obavili posao. No, Avdić krije da se Mihajloviću sudi zbog pljačke više stotina hiljada KM, koji su ukradeni iz predmeta više lica koje je optužilo Tužilaštvo BiH. Novac se nalazio u dobro čuvanoj kasi istog tužilaštva, pa nije jasna Avdićeva budalasta nemoć kako je to Radončić mogao nešto podvaliti, nešto podmetnuti Mihajloviću, osim ako se u poznatoj opijenosti Avdiću ne pričinjava da je Radončić dobio brkove, postao Božo Mihajlović i iz pravosudnog trezora krao pare umjesto Mihajlovića.

Baš ovdje, na ovim detaljima otkriva se brutalna i kriminogena veza između Senada Avdića i tužioca Dubravka Čampare. Naime, kao što je javnosti poznato, istraga protiv, ni krivog ni dužnog, Radončića vodi se čak od 2013. godine. To ne znači samo da Avdić prljavo laže, već pokušava da zaštiti Čamparu, koji je zbog tendencioznosti prema Radončiću već kažnjen od Ureda disciplinskog tužioca, a isti je skinut s predmeta "Radončić" jer je iz familijarnih i političkih razloga bio motiviran da ne vodi objektivnu istragu.

Avdiću, vjerujemo, Dubravko Čampara je dao besplatnu pravnu edukaciju. To bi, između ostalog, moglo značiti da se ni protiv koga ne može voditi istraga duže od šest mjeseci, a da se ona ne produži na Kolegiju tužilaca Tužilaštva BiH.

Naravno, prljavi tužilac Čampara nikada nije uradio ovu, po zakonu, obavezujuću proceduru.

Kao što je prekršio zakon nezakonitim prisluškivanjem Fahrudina Radončića, krivičnim petljanjima i ometanjima rada pravosuđa sa Šejlom Jugo-Turković i Arminom Cibrom (o čemu se već priprema ozbiljan dosje za Ured disciplinskog tužioca i krivičnu prijavu koja će biti podnesena od makar jednog "omrznutog" Radončićevog advokata), Dubravko Čampara će, zajedno sa svojim medijskim pekinezerom, uskoro pred lice javnosti, ali i lice pravde.

Zato Senad Avdić pumpa žutilo, jer se boji kako će njegov pravosudni mentor na kraju završiti. A, Radončiću je sigurno kompliment da ga napada njegov generacijski "kolega", koji će ostati upamćen u historiji novinarskog beščašća s predratnim tekstovima kojima je u beogradskoj "Mladosti" analitički veličao lik i djelo Mirjane i Slobodana Miloševića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.