BANJA LUKA Telefonska sjednica

Ništa od rezervne policije: Vlada RS usvojila amandmane

Ministarstvo će u narednom periodu izvršiti reorganizaciju postojećih interventnih snaga

Fena
25.06.2019 13:55

NSRS

Foto: Arhiv

Vlada Republike Srpske (RS) je na telefonskoj sjednici utvrdila pet amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima se brišu članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS. 

U obrazloženju prvog amandmana navedeno je da je MUP RS u proteklom periodu proveo dodatne analize i utvrdio da su za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se on stavio u operativnu funkciju.

- Ministarstvo će u narednom periodu izvršiti reorganizaciju postojećih interventnih snaga te će na ovaj način biti u mogućnosti brže i efikasnije odgovoriti na sve sigurnosne izazove s kojima se suočavamo i koje možemo očekivati u narednom periodu - navedeno je u obrazloženju.

Amandmani su usvojeni jučer na telefonskoj sjednici, a danas su podijeljeni poslanicima u Narodnoj skupštini RS.

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima trebalo bi danas da se raspravlja u parlamentu RS.

Iz MUP-a RS su jučer naveli da su iz tog zakona povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS.

Komentari

NA VRH