SARAJEVO

Duvnjak: Neugodno sam iznenađen

Mislim da su svi prisutni delegati, mada je to samo pretpostavka za koju nemam dokaze, iz reda SDA, HDZ-a i SBB-a glasali i dali podršku dnevnom redu

Jasmin Duvnjak. E. Maslo

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

4.10.2019

- Moram kazati da sam neugodno iznenađen odnosom pojedinih delegata danas u Domu naroda Parlamenta FBiH koji, iz ne znam kojih razloga nisu izglasali dnevni red - kazao je novinarima nakon sjednice predsjednik Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u ovom domu Jasmin Duvnjak (SDA).

Istakao je da je na današnjem dnevnom redu bilo 18 tačaka, od kojih je 11 nacrta i prijedloga zakona te nekoliko vrlo bitnih odluka i izvještaja.

- To su bitne stvari za građane FBiH. Bez obzira na to da li neko od delegata dolazi iz redova pozicije ili opozicije, parlamentarne većine ili manjine, nevjerovatno je da se ne prihvati mogućnost da radimo. Smatram da je konstruktivno i dobronamjerno da se usvoji dnevni red. Delegatima koji su došli danas da rade uskraćeno je pravo na to - potcrtao je Duvnjak.

Dodao je da će tražiti vanrednu sjednicu Kolegija Doma naroda i što hitnije zakazivanje nove sjednice s ovim ili novim dnevnim redom.

Na novinarsku konstataciju da su brojke pokazale da nije samo opozicija glasala za neusvajanje dnevnog reda, Duvnjak je rekao da nije bilo pojedinačnog glasanja i da se za sada samo može pretpostavljati ko je još bio protiv.

- Nisam siguran da je neko bio protiv iz SDA ili HDZ-a, ali možda postoji razumno obrazloženje. Nemam taj pregled evidencije prisustva na današnjoj sjednici, ali, kada su u pitanju delegati iz te dvije stranke, moguće je da neko od njih nije bio prisutan uz opravdanje. Mislim da su svi prisutni delegati, mada je to samo pretpostavka za koju nemam dokaze, iz reda SDA, HDZ-a i SBB-a glasali i dali podršku dnevnom redu - rekao je Duvnjak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.